Zápisnica zo 4. schôdzi VSSH Maňa

Schôdza IV. zasadnutia Vinárskeho spolku Stará hora v Mani, sa konala dňa 11.júna 2010  o 17,00hod na Starej hore Maňa.

 

Úvod

Rokovanie dnešnej schôdzi otvoril a viedol richtár Starej hory Štefan Černák ktorý na začiatku privítal všetkých 7 členov VSSH a členov revíznej komisii.

Program dnešného zasadnutia bol nasledovný:

1. vyhodnotenie oslavy sv. Urbana

2. stretnutie so záhradkármi

3. diskusia

 

Program

  1. Richtár spolku informoval o uskutočnenej akcii: degustácia vín spojená s oslavou sv. Urbana. S celkovým priebehom vyjadril spokojnosť. Len škoda,že počasie pokazilo záver degustácii, čo malo za následok slabšiu účasť... Pokladník Jozef Hrušovský informoval, že na omši bolo vyzbieraných 188,77€, z čoho 130€ bolo poukázaných na kostol ako milodary. Zvyšnú časť tvorili náklady spojené s organizovaním akcii. Samotná degustácia po sčítaní nákladov a výdavkov určite išla do mínusu, ako aj po iné roky. Presná suma sa bude vedieť až po sumáre spolu so spoluorganizátormi - záhradkármi. Richtár sa poďakoval všetkým zainteresovaným osobám, ktoré pomáhali pri tejto akcii.
  2. Richtár poveril Jozefa Hrušovského, aby sa stretol so záhradkármi a uzavrel akciu po finančnej stránke. Náklady na degustačné poháre, diplomy, občerstvenie pre degustačnú skupinu určite prevýšia príjmy z degustačných lístkov. Všeobecne sa skonštatovalo, že cena lístka pri degustácii bola nízka.   
  3. Ku dnešnému dňu je 53 platiacich členov VSSH.     

Bola privezená asfaltová drť. Nachádza sa pri hajlochu richtára. Je určená na zasypávanie výmoľov a jám na spodnej ceste. Kto potrebuje si môže osobne odviezť a zasypať jamy. Brigáda na úpravu cesty po minulých skúsenostiach sa nebude konať. O robení elektriny na Krátinách sa stretnú páni Sojka, Hrušovský Milan a Černák so starostom obce a preberú materiálne aj finančné možnosti. Post hájnika je stále neobsadený, kto by mal záujem, môže sa prihlásiť u richtára. Štefan Černák informoval o pripravovanej akcii - degustácia vín v Strekove. Je to robené na veľkej úrovni. Ak by bol záujem, usporiadal by sa tam autobusový zájazd.  Ďalej bol návrh od Petra Kalinca na usporiadanie letnej akcii na Starej Hore - varenie gulášu, posedenie pri víne (víno, ktoré zostalo z degustácii) a nejaké atrakcie pre deti. Toto všetko zostalo otvorené  a pouvažuje sa nad týmto návrhom...  

 

 

Záver

Richtár spolku  po vyčerpaní všetkých bodov dnešného zasadnutia poďakoval členom za účasť na zasadnutí a ukončil ho.